Rudbeck vände och vann i USA

19 JUL 2013 14:54
I den tredje matchen av fyra i gruppspelet av USA Cup week, fotboll, hamnade Rudbeckianskas killar i ett snabbt underläge med 0-2 redan efter fyra minuters spel mot Minneapolis United från Minnesota.
  • Skapad: 19 JUL 2013 14:54

Rudbeck gjorde en urusel start i matchen där man såg loja och ointresserade ut. Kanske en aning märkta av att man redan spelat en match under förmiddagen.

I samband en vattenpaus efter drygt 20 minuters spel med anledning av den starka värmen, 32 grader, fick Rudbecks coach Peter Jexby chansen att rätta till en del av det som inte fungerade i början. Genast märktes en förändring till det bättre och man fick mer ordning på sitt tidigare vinnande spel.
Efter 36 minuter reducerade Fred Gillner med ett  nickmål efter ett inlägg av Sermed Habib. I inlednigen av den andra halvleken kvitterade Rudbecks kapten Markus Hanna också det på nick, detta efter en hörna av samma Habib.

Rudbeck tog alltmer över matchen och i den 74:e minuten tog man också ledningen genom lagets notoriske målsskytt Simon Berg efter en passning av Axel Åberg. Ett resultat som stod sig matchen ut.

Coachen Peter Jexby var mycket nöjd med hur laget, trots en dålig start och 0-2 underläge, vände på matchen och vann. Det tyder på bra moral menade han. Som bäste spelare i denna match framhölls Bahzad Fatah.

Sista matchen i gruppspelet spelas under fredagen mot Yukon Strikers från Kananda. Avancemanget till slutspelet är redan säkrat efter 3 segrar så här långt.

Skribent: Per-Ola Olsson

Rudbeckianska Gymnasiets IF - Skolidrott

Adress Västerås stad Pro Aros lärandeo utb, Rudbeckianska skolans IF

Postadress 72187 Västerås